Pokorny József EmléktornaDecember 22-én évzáró torna jelleggel két korosztályunkkal vettünk részt a Hidegkúti SC szervezésében megrendezett Pokorny József emléktornán a II. kerületben.
U10-eseink a hazaiak lány csapatával kezdtek, ahol 6 gólt szereztek, míg a mi kapunk érintetlen maradt.
Ezután még két csoportmeccs várt a gyerekekre:

Voyage SE – Postás SE 2:0
Ikarus BSE – Voyage SE 0:2

Csoportelsőként jutottunk az elődöntőbe, ahol a másik csoportból a Budafoki LC-vel nagyot küzdő, de végül csoportmásodikként bejutó BMC FC-vel találkoztunk és egy izgalmas, fordulatos mérkőzésen sikerült megszereznünk a győzelmet 3:2 arányban.

A döntőben újból a Postás SE csapatával nézhettünk farkasszemet, akik a másik elődöntőben büntetőkkel kerekedtek felül a budafoki csapaton. Az aranyért folyó párharcban a torna gólkirálya – Konrád László – két góljával húztunk el, majd Borza Levente találata állította be a 3:0-s végeredményt.

A tornagyőztes csapat:
Czérna Bence (kapus)
Bélai Kevin
Borza Levente
Fekete Patrik
Karaszek Szabolcs
Konrád László
Pálmai Csanád

Mindannyian 2009-es születésűek.

Közvetlenül az eredményhirdetés után már a következő korosztályunk lépett pályára. Az U12-eseknél körmérkőzések döntöttek a helyezésekről. Ránk az RTK várt az első mérkőzésen, ahol 2:0-s vezetésünknél egy figyelmetlenséggel izgalmassá tettük a végét, de a lefújáskor 2:1-et mutatott az eredményjelző. Megvolt az első meccs.
A Pilisvörösvári UFC elleni tizenöt perc számunkra nem jól indult, hiszen ellenfelünk gyorsan vezetést szerzett. Gyorsan peregtek ezután a percek, sokáig nem találtuk a rést az ellenfél védekezésén, de végül csak sikerült az egyenlítés.
A harmadik mérkőzésen a Hidegkúti SC „B” csapata volt az ellenfelünk. Mi úgy léptünk pályára, hogy a pontvesztés miatt ahhoz, hogy minél előrébb végezhessünk négynél biztosan több gólt kell szereznünk, mert a vörösvári csapat gólaránya vészesen pozitív volt. Szinte minden összejött ezen a találkozón és 10:0 arányban tudtunk győzni.
A másik hazai csapat a torna utolsó előtti mérkőzésén nagyon taktikusan focizott ellenünk: csak a saját térfelükön akartak labdát szerezni és gyors kontrákból gólt lőni. A játékosaink okosan és végig higgadtan fociztak, aminek az eredménye egy 2:0-s győzelem lett.
Az utolsó mérkőzésen már csak azon kellett izgulnunk, hogy a PUFC gólaránya ne mutasson szebb képet a miénknél. Végül ők +10-es (11,1), mi pedig +13-as (15,2) gólaránnyal zártunk, így a győztesnek járó kupát hazahozhattuk. További két díj is a Voyage csapatához került, hiszen a gólkirályi címet Horváth Edvárd szerezte meg, míg a szervezők Füzesi Marcellt választották a torna legjobb játékosának.

A tornagyőztes csapat:
Lukács Gergő -kapus (2008)
Bérczi Kálmán (2007)
Füzesi Marcell (2007)
Gubó Brúnó (2007)
Horváth Edvárd (2008)
Horváth Henrik (2007)
Petrovics Márk (2008)

Nincs még hozzászólás.

Hozzászólás írása